Hashtag #Passion

Als je in een groen dorp woont, is even naar buiten gaan op zoek naar mooie beelden één van de meest verrassende avonturen die je je kan voorstellen. Er gebeuren 1001 dingen op hetzelfde moment in verschillende lagen van de natuur.

Op de Dijledijk, die zich slechts op een 50-tal meter van mijn huisje bevind, gonst het van de bedrijvigheid. Zelfs letterlijk, want terwijl ik even rondkijk waar er mooie insecten of details van planten te vinden zijn, zoemt een dik hommeltje van hier naar daar om haar hoofd gulzig in de dovenetels te steken. Voor de andere bloemen haalt ze parmantig haar bijenneusje op.

Het vertedert me te zien, hoe ze vol overgave haar dik en donzig lijfje in de bloem van de netel propt, op zoek naar stuifmeel. Geen enkel bloempje slaat ze over, en voor de zekerheid begint ze nog eens opnieuw bij die waar ze het eerst de buit binnenhaalde.

2017.04.29 Dorien & Steve-0882

Even verderop vliegt een witte vlinder beheerst voorbij. Zijn sierlijkheid is als die van een feetje dat met alle elegantie die ze in haar frêle lijfje heeft zich zachtjes op de wind laat meedrijven. Ik stel me voor dat het voelt als zalig dobberen in het water van een warme, eindeloze zee.

Vlinder (1)

Bij het terug naar huis wandelen, wordt mijn oog naar het plaatje hieronder gezogen. Niks geënsceneerd, rechtstreeks door Mother Nature herself aangeboden in al haar schoonheid.

Geen mensenhand kan daar tegenop.2017.04.29 Dorien & Steve-0917

Ik las onlangs op Twitter het volgende: ‘Good taste in Art has always an element of transgression. Kitsch is Art that affirms that the World is well as it is’.

Als je door het prachtige groen wandelt, terwijl de lucht geweldige wolken herbergt en je de frisse wind op je huid voelt, dan is de wereld goed zoals hij is.
De natuur is hors categorie. Ik heb nog nooit iets mooier gevonden dan dat wat van nature uit voor het rapen valt.

Wat kan er mooier zijn dan dat wat het hart en de ziel raakt – Ware passie.
Hashtag #Passion

Een gedachte over “Hashtag #Passion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.