Eternal Woman

Foto: Griet Decoster 

Een beetje verscholen achter de Bonheidense kerk , op de hoek van de straat, is een winkeljuweel verborgen: Eternal Woman. De winkel is gevuld met creaties van enkele exclusieve ontwerpers. Je vindt er verfijnde juwelen, kledij, parfum, en handtassen met een ontstaansverhaal zonder misbruik.

Ik hoorde voor het eerst van het bestaan van EW, toen één van mijn gedichten via de Cultuurdienst van Bonheiden op hun etalage terechtkwam.

Tot voor kort had ik de winkel slechts virtueel bezocht. Maar vorige vrijdag, op de eerste stralende lentedag, besloot ik eens persoonlijk langs te gaan.

Bij binnenkomst werd ik warm ontvangen door Ilse Van Calster, de zaakvoerster.  Op 10 minuten tijd wisten we van elkaar dat we een gelijklopende levensvisie hebben. Eén van geluk vinden in schoonheid en eenvoud. Eenvoudige schoonheid.

Ilse stelde met trots haar conceptwinkel voor, en ging met mij langs elke ontwerperscollectie, om me uit te leggen wie ze maakte, vanuit welke visie, en hoe ze bij haar terechtkwam.

Mijn oog viel op een stuk dat haar man, een Bonheidense juwelenontwerper, maakte. Zijn creaties brengt hij uit onder de naam No Fuss Just Be.

Het sieraad bestaat uit een mat zilveren omkadering van groene stenen. Ik kocht het met de geldprijs die ik won met een natuurfoto, uitgereikt door de Bonheidense Milieuraad. De foto werd genomen  in Bonheiden. Mijn creatieve alterego is Mina Green. Het juweel komt uit de winkel waar op de etalage één van mijn zielsgedichten hangt.  Hoeveel sterker kan een verhaal kloppen?  Schoon toch? :-). Van zo’n dingen word ik blij. Ze  voelen zo juist en zinvol aan.

Ilse vond inspiratie bij de Belgische rock- indieband Deus toen ze haar winkel  Eternal Woman noemde. Voor de titelkeuze van deze blogpost moest ik bijgevolg niet afwijken van mijn gewoonte om er een songtitel aan te verbinden.
Wat wel anders is dan gewoonlijk, is dat de foto’s niet van mijn hand zijn, maar van Griet Decoster. Zij is de huisfotograaf van Eternal Woman, en ik kon het juweel zelf niet beter in beeld brengen :-).

Vandaag mag ik mijn eigen exemplaar gaan ophalen. Ik zit  te popelen! :-).

 

Juweel

Foto: Griet Decoster

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.