Winter’s coming

Het is zover, het eerste ijs is gearriveerd.
Ik zag eerder deze week al wat ijzige foto’s op Facebook verschijnen. Wat me naar buiten deed hollen om te checken of ik scheel gekeken had toen ik even daarvoor nog in de tuin was.
Niks te zien … Wij zitten hier waarschijnlijk in een microklimaatzone waar het net wat warmer is als in, pakweg, Mechelen ;-). 
Vandaag bleek ook in ons microklimaterig dorpje de eerste winterprik een feit. Auto voorverwarmen, krabber in de aanslag, rode handen van de kou: check!
Terwijl mijn auto stond te ontdooien, kon ik het niet laten om snel in de wei voor ons huis wat foto’s te nemen van wat de eerste vorst liet zien. Zoals alles wat je voor het eerst doet, bracht het me in vervoering. Zo,hup, op een maandagmorgen in november 🙂
Waar ik vorige week nog vreesde dat met de komst van de winter de schoonheid van de natuur zou verdwijnen, weet ik ondertussen dat ik maar aan het doemdenken was. Het is cliché, maar wat men zegt is waar: Elk seizoen brengt zijn eigen schatten. 
Ik trof deze bloempjes, die met een zachte buiging alweer naar de lente lijken uit te kijken.
Oh, the Longing
Someday
Terwijl ik naar mijn werk reed zag ik achter me een fantastisch grote zon. Wat moet het een mooi beeld geweest zijn om die langs mijn geliefde oevers van de Dijle verder te zien opkomen en haar in het water te zien weerkaatsen…
Voor me was de lucht zachtblauw met vleugjes roze erin, waarvan hieronder een beeld. Heel bijzonder. De eerste winterprik belooft alvast veel nieuw te ontdekken schoonheid :-).
A day like this

 

Een gedachte over “Winter’s coming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.