Gedreven door de Wind

16 juli 2011

Plots overviel me een gelukzalig gevoel. Zomaar, tijdens het fietsen. Onbezorgd en blij. Geen gepieker meer van mij. Superfijn!

-The Buggles – Video Killed the Radiostar-

Al die heerlijke muziek op de radio maakt de vakantiesfeer compleet. Telkens die flashbacks met bijhorend gevoel, het teruggeworpen worden op de fijnste herinneringen… Een mens zou van minder gelukkig worden.

Als toerist rondfietsen en stoppen waar je zin in hebt, leuke cafeetjes ontdekken, de heerlijkste quiche ever proeven… Ontdekken dat wortelsoep met sinaas en fijne kruiden superlekker is (ook al klinkt het nogal euh… dubieus).
Leuke kiekjes maken van kleine grootse dingen. Afspreken met vrienden, uit eten. Doorzakken, lachen, herinneringen ophalen…

Samen didgeridoo spelen, reisverhalen aanhoren én vertellen. Cd’s beluisteren die ver weggestopt zaten… *Zucht*

Koffiehuisje Sister Bean, M.

Op het terras, aan het tafeltje naast ons, zitten een vrouw en haar moeder. Stokoud vrouwtje, klein, gerimpeld. Erg stijlvol gekleed en met een smile tot achter haar oren. Haar dochter met een wikkeldoek rond haar hoofd, het haar opgestoken, getaande huid. Type wereldreizigster. Wij. Naast elkaar koffie drinkend. Leuk contact,leuke babbel, van tafel tot tafel. Met als gemeenschappelijk platform mens én open zijn.

Het interieur van het nieuw gevonden eethuisje is super. Ik spreek erover met de eigenares. Vol lof voor de nieuwe vondsten en originele inrichting. Met veel creativeit benaderd. Warm, eenvoudig, origineel. Zij blinkt. Ik ook. Het is heerlijk mensen te doen glanzen. Van terechte trots.
Daar word ik zelf ook blij van. Enthousiasme werkt aanstekelijk. En maakt gelukkig.

Kijk, dààr kan ik nu van genieten. Die mooie kleine dingen.

Als klein meisje zat ik op de ‘vliegende Hollander’ tegenover een franstalig meisje. Het enige wat ik in het frans kende, was ‘frère Jacques’. Veel meer was er niet nodig voor een goed contact. Een weinigzeggende ontmoeting. Die ik me wél herinner.

Net zoals die met het oude vrouwtje en haar dochter die koffie drinken. Of met een blije, nieuwe onderneemster die een fijn koffiehuisje uitbaat.

-Noir Désir – Le vent nous portera-

27184-sisterbean

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.